Executive

search

Executive search

Wanneer bij jouw organisatie de behoefte ontstaat om nieuw leiderschap talent (tijdelijk of vast) nationaal of internationaal te werven zijn wij de gepaste partner voor jou. Met onze exclusieve executive search methodiek, conform ons Human Design Canvas, ondersteunen wij organisaties met dit vraagstuk. Wij zijn dus geen traditioneel werving en selectiebureau maar werken alleen exclusief aan een opdracht waarbij succes de belofte is en waar de verbinding tussen strategie en talent zichtbaar wordt gemaakt.

Executive search methodiek

  • Nationaal of internationale werving
  • Succes is de belofte
  • Invulling vanuit business context, de structuur, de missie en cultuur

De vacature en de inhoud hiervan worden bekeken vanuit de business context, de structuur, de missie en gewenste cultuur van de organisatie en de competenties die nodig zijn voor de bekende next step. Door deze aanpak wordt snel duidelijk welke ervaring, kennis en vooral gedrag de ideale kandidaat moet toevoegen aan de bestaande talenten van de organisatie. We maken inzichtelijk met welke talenten hij of zij gaat bijdragen aan de volgende stap in de ambitie van de organisatie.

Voor zowel de leidinggevende, de organisatie als de kandidaat is ons doel om inzicht en invulling te geven aan ieders next step.

Neem contact op

Onze werkwijze

Executive search is gebaseerd op de bekende headhunt werkwijze en bestaat uit 8 stappen om uiteindelijk tot het aannemen van het nieuwe talent te komen.

Executive coaching

De beste investering is een investering die zich je hele leven uitbetaald.

Next Step Talent biedt executive coaching om jou, bij het invullen van een sleutelrol in de organisatie, de optimale ondersteuning te geven in je dagdagelijkse werkzaamheden.

Ontdek meer

Als executive liggen er zware lasten op je schouders, je bent een rolmodel van de organisatie en de ogen van de medewerkers zijn op jou gericht. Je geeft richting, biedt mogelijkheden en hebt een sleutelrol in de organisatie. Het is niet raar dat deze rol soms spanning of onzekerheid met zich meebrengt. Van nature heeft de mens graag een klankbord, zo kan er overlegd worden over de dillema’s die zich in het werkveld voordoen en kunnen we tot nieuwe inzichten komen. Binnen een organisatie hebben de eigen leiders/managers vaak dezelfde mening of kijk op zaken, zeker als ze al langer bij het bedrijf werkzaam zijn. Een sparringpartner van buiten de eigen organisatie kijkt vaak anders naar een situatie en helpt mee bij het zoeken naar een passende oplossing.

Next Step Talent biedt executive coaching om jou als bezitter van een sleutelrol binnen de organisatie de optimale ondersteuning te geven in je dagdagelijkse werkzaamheden. Zo nemen we je mee in een ontwikkelproces, waarbij jouw rol in de organisatie volledig wordt begrepen. Wij bieden handvaten, inzichten en een luisterend oor, door een ervaren executive voor jou beschikbaar te stellen als klankbord.

Executive interim

Haal tijdelijk talent met hoog niveau in huis.

Haal tijdelijk talent op hoog niveau in huis.

Next Step Talent biedt ondersteuning door middel van interim leiders te verbinden aan jouw organisatie. Passend bij de specifieke vraagstukken die spelen, brengen wij kennis in-house naar jouw organisatie.

Wij bieden managementoplossingen voor profit en non-profit organisaties die behoefte hebben aan tijdelijke versterking op het niveau van directie en senior management.

Ontdek meer

Bedrijven komen soms in aanraking met uitdagingen die zij nog niet eerder zijn tegengekomen in hun werkveld. Vaak zit er al veel kennis in huis om met deze veranderingen om te gaan. Echter als dit niet het geval is, biedt Next Step Talent ondersteuning. Door middel van interim managers te verbinden aan jouw organisatie, passend bij de specifieke vraagstukken die spelen, brengen wij kennis in-house naar jouw organisatie.

Wij richten ons vooral op de bovenlaag van organisaties met executive interim management, interim directie en interim bestuurders. Door kennis en ervaring ligt hier onze kracht en is ons netwerk van tientallen interim-managers hier al jaren actief. Wij zijn vooral sterk in het plaatsen van interim Algemeen Directeuren en Sales-, Marketing-, Supply Chain-, HR- en Finance leiders. Op al deze vlakken kunnen onze interim specialisten ook project- en programma management rollen uitvoeren.

Cases

Cases
27 juli 2020

Assessments als ontwikkelingstool bij Woningstichting Maasvallei

Zelfontplooiing werd al in 1943 door Maslow bovenaan de menselijke behoefte piramide geplaatst en nu, bijna 80 jaar later, is het ontbreken van doorgroei- en…
Cases
9 december 2019

Hoe behoud je de identiteit van een bedrijf in een tijd van enorme groei?

Morres & Company is een full service marketing- en communicatiebureau dat onlangs een enorme groei heeft meegemaakt. Om dezelfde dienstverlening te kunnen blijven verlenen als…
bekijk alle cases

Bekijk ook:

Assesments

Human Design Canvas

Opvolging & Overname