Executive

search

We vinden en selecteren uitstekende mensen voor uitstekende organisaties

Retained search

Executive Search creëert waarde op lange termijn door een bewezen en rigoureus rekruteringsproces dat draait om het zoeken naar en de evaluatie van uitvoerende leiders op middelbaar tot top niveau in de meeste industrieën en in de meeste functies.

Executive search methodiek

 • Nationaal of internationale werving
 • Succes is de belofte
 • Invulling vanuit business context, de structuur, de missie en cultuur

Onze aanpak

Onze Executive Search diensten draaien om het zoeken naar en evalueren van executive leaders op midden tot top niveau tegen de achtergrond van het bereiken van de doelstellingen van onze klant en uiteindelijk hun rendement op de investering in menselijk kapitaal, ongeacht de sector of functie.

Eenmaal gestart, identificeren, beoordelen en evalueren we kandidaten door middel van een tijdgebonden, rigoureus, Retained Search-proces dat een superieure kwaliteit en waarde biedt aan de klant.

Neem contact op

Onze werkwijze

Executive search is gebaseerd op de bekende headhunt werkwijze en bestaat uit 8 stappen om uiteindelijk tot het aannemen van het nieuwe talent te komen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een Retained Search-bureau?

Het Contingency wervingsproces is vrij eenvoudig. Recruiters kijken naar de basisfeiten van de vacature, scannen bekende kandidaten en dienen zo snel mogelijk hun cv’s in.

Het “retained” zoekproces kent nog veel meer stappen.  Als uw situatie pleit voor het meer diepgaande proces van een retained search – met andere woorden, een specifiek mandaat om de beste kandidaat voor een specifieke functie te vinden – dan is dit wat u van ons kunt verwachten.

 • De consultant zal gedetailleerde interviews afnemen met het managementteam van de klantorganisatie om een volledig inzicht te krijgen in de te vervullen functie en de kwalificaties van de aan te werven leidinggevende.
 • Een samenvatting van dit inzicht, met inbegrip van een gedetailleerd profiel van de kwalificaties en ervaring van de gewenste kandidaat, zal aan het begin van de opdracht worden gecommuniceerd naar de inhurende leidinggevende.
 • Deze opdrachtbevestiging zal ook een volledige beschrijving bevatten van de wijze waarop het onderzoek zal worden uitgevoerd en zal ons beleid inzake honoraria, uitgaven, garanties en waarborgen tegen het aanwerven van leidinggevenden buiten de organisatie van de cliënt in de toekomst schetsen.
 • De consultant zal origineel onderzoek uitvoeren, gericht op organisaties die zijn geïdentificeerd als waarschijnlijke werkgevers van potentiële kandidaten, en zal toegang hebben tot eigen en commercieel beschikbare databases voor bronnen van potentiële kandidaten.
 • Door middel van dit onderzoek ontwikkelt de consultant een “long list” van potentieel gekwalificeerde kandidaten en voert vervolgens telefonische interviews uit om kandidaten te ontwikkelen voor mogelijke persoonlijke interviews.
 • Tijdens één of meer persoonlijke gesprekken voert de consultant een grondige evaluatie uit van de geschiktheid voor en de belangstelling van elke kandidaat voor de functie.
 • Op dit punt kan de consultant ook formele beoordelingsinstrumenten toepassen om een profiel van de kandidaat en zijn/haar geschiktheid voor het bereiken van de door de klant geschetste doelen te creëren.
 • De consultant stelt verschillende gekwalificeerde kandidaten voor aan de klant voor interviews en fungeert gedurende dit proces als bemiddelaar om ervoor te zorgen dat alle kwesties die relevant zijn voor de vervulling van de functie worden aangesneden.
 • Zodra de klant één of meer kandidaten heeft geselecteerd die hij in dienst wil nemen, voert de consultant enkele laatste referentiecontroles uit om de juistheid van het oordeel over de geschiktheid van de kandidaat te bevestigen en om zich ervan te verzekeren dat alle relevante informatie over de kandidaat is verzameld.
 • De consultant helpt de klant bij het opstellen van het werkaanbod en helpt de kandidaat zich voor te bereiden op het accepteren van de baan.
 • Na de indienstneming blijft de consultant in contact met zowel de opdrachtgever als de succesvolle kandidaat voor een ordelijke transitie.
 • Ten slotte kan de inhurende organisatie twee garanties van het wervingsbureau verwachten: ten eerste belooft het bureau dat het gedurende een bepaalde periode, indien het niets wordt met de ingehuurde kandidaat om redenen die de wervingsconsultant had moeten voorzien, de zoektocht zal herhalen zonder extra kosten (alleen ‘out-of-pocket’ kosten); ten tweede belooft het wervingsbureau dat het gedurende een bepaalde periode na de opdracht geen personeel zal werven uit de inhurende organisatie.

Kandidaten

Kandidaten kunnen hun cv en informatie sturen naar loek.vandebroek@nextsteptalentgroup.com.

Als u voldoet aan de criteria voor een van onze huidige opdrachten bij onze gerenommeerde opdrachtgevers, nemen wij contact met u op.

Wij zijn trots lid van Sigma Search Partners (SSP). Zij vertegenwoordigen de hoogste kwaliteit in een exclusieve, onafhankelijke groep van boutique executive search bureaus in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, India, Ierland, Spanje, Tsjechië, het VK en de VS. De lidmaatschapscriteria zijn streng en alleen de meest professionele bedrijven worden toegelaten.

www.sigma-search.com

Executive coaching

De beste investering is een investering die zich je hele leven uitbetaald.

Next Step Talent biedt executive coaching om jou, bij het invullen van een sleutelrol in de organisatie, de optimale ondersteuning te geven in je dagdagelijkse werkzaamheden.

Ontdek meer

Als executive liggen er zware lasten op je schouders, je bent een rolmodel van de organisatie en de ogen van de medewerkers zijn op jou gericht. Je geeft richting, biedt mogelijkheden en hebt een sleutelrol in de organisatie. Het is niet raar dat deze rol soms spanning of onzekerheid met zich meebrengt. Van nature heeft de mens graag een klankbord, zo kan er overlegd worden over de dillema’s die zich in het werkveld voordoen en kunnen we tot nieuwe inzichten komen. Binnen een organisatie hebben de eigen leiders/managers vaak dezelfde mening of kijk op zaken, zeker als ze al langer bij het bedrijf werkzaam zijn. Een sparringpartner van buiten de eigen organisatie kijkt vaak anders naar een situatie en helpt mee bij het zoeken naar een passende oplossing.

Next Step Talent biedt executive coaching om jou als bezitter van een sleutelrol binnen de organisatie de optimale ondersteuning te geven in je dagdagelijkse werkzaamheden. Zo nemen we je mee in een ontwikkelproces, waarbij jouw rol in de organisatie volledig wordt begrepen. Wij bieden handvaten, inzichten en een luisterend oor, door een ervaren executive voor jou beschikbaar te stellen als klankbord.

Executive interim

Haal tijdelijk talent met hoog niveau in huis.

Haal tijdelijk talent op hoog niveau in huis.

Next Step Talent biedt ondersteuning door middel van interim leiders te verbinden aan jouw organisatie. Passend bij de specifieke vraagstukken die spelen, brengen wij kennis in-house naar jouw organisatie.

Wij bieden managementoplossingen voor profit en non-profit organisaties die behoefte hebben aan tijdelijke versterking op het niveau van directie en senior management.

Ontdek meer

Bedrijven komen soms in aanraking met uitdagingen die zij nog niet eerder zijn tegengekomen in hun werkveld. Vaak zit er al veel kennis in huis om met deze veranderingen om te gaan. Echter als dit niet het geval is, biedt Next Step Talent ondersteuning. Door middel van interim managers te verbinden aan jouw organisatie, passend bij de specifieke vraagstukken die spelen, brengen wij kennis in-house naar jouw organisatie.

Wij richten ons vooral op de bovenlaag van organisaties met executive interim management, interim directie en interim bestuurders. Door kennis en ervaring ligt hier onze kracht en is ons netwerk van tientallen interim-managers hier al jaren actief. Wij zijn vooral sterk in het plaatsen van interim Algemeen Directeuren en Sales-, Marketing-, Supply Chain-, HR- en Finance leiders. Op al deze vlakken kunnen onze interim specialisten ook project- en programma management rollen uitvoeren.

Cases

Cases
27 juli 2020

Assessments als ontwikkelingstool bij Woningstichting Maasvallei

Zelfontplooiing werd al in 1943 door Maslow bovenaan de menselijke behoefte piramide geplaatst en nu, bijna 80 jaar later, is het ontbreken van doorgroei- en…
Cases
9 december 2019

Hoe behoud je de identiteit van een bedrijf in een tijd van enorme groei?

Morres & Company is een full service marketing- en communicatiebureau dat onlangs een enorme groei heeft meegemaakt. Om dezelfde dienstverlening te kunnen blijven verlenen als…
bekijk alle cases

Bekijk ook:

Assesments

Human Design Canvas

Opvolging & Overname