Executive

coaching

Topgekwalificeerde professionals

Executive coaching

Executive coaching is ideaal voor leidinggevenden die hun prestaties willen verbeteren, hun managementvaardigheden willen ontwikkelen of obstakels willen overwinnen op gebieden als communicatie, tijdmanagement, spreken in het openbaar, strategische planning, vertrouwen of balans tussen werk en privé. Een executive coach zal blinde vlekken zichtbaar maken en de leidinggevende uitdagen om meer succes te boeken.

Waarom een coach?

 • Executives worden geconfronteerd met complexe uitdagingen en enorme druk van buitenaf. Ze zijn zeer zichtbaar, aansprakelijk en dragen een enorme verantwoordelijkheid voor het bereiken van resultaten.
 • Het werken met de juiste leiderschapscoach – iemand die ervaren en bedreven is op het gebied van relaties, berichtgeving en het managen van zichzelf onder druk – is van grote waarde. Onze executive coaches zijn betrouwbare partners met het inzicht om een CEO of andere C-level & 2nd level executives te helpen resultaten te bereiken, de balans te vinden tussen korte en lange termijn prioriteiten, en deuren te openen naar nieuwe mogelijkheden.

Coaching kan omvatten:

 • Coach matching en deskundige leiderschap coaching
 • Stakeholder feedback interviews en 360 review
 • Herziening van bestaande beoordelingen, evaluaties
 • 1-3 coaching intensieve of leiderschapsvisie sessies
 • Regelmatige coaching sessies, die kunnen worden gecombineerd om te zorgen voor coaching intensieve of retraites
 • Gewoonlijk hebben de overeenkomsten een looptijd van 9-12 maanden en kunnen ze naar behoefte worden verlengd.
 • Toegang tot de coach tijdens en na de kantooruren
 • Impromptu en ad-hoc communicatie naar behoefte
 • Beoordeling van de leiderschapsstijl, indien van toepassing

Onze aanpak

Leidinggevenden hebben tijd en ruimte nodig om strategisch te denken met een denkpartner. Onze coachingsgesprekken bieden de ruimte, de focus en de vertrouwelijkheid om de belangrijkste prioriteiten aan te pakken en tegelijkertijd het grote geheel in het oog te houden. Onze Executive Coaching opdrachten zijn ontworpen voor:

De juiste context

De context vormt de basis voor coaching. Het is belangrijk om snel de druk, de uitdagingen en de verwachtingen van de leider te begrijpen. We besteden vooraf tijd aan het leren kennen van de belangrijkste stakeholders en het begrijpen van wat er op het spel staat.

Matchen met de juiste leiderschapscoach.

Vertrouwen en verstandhouding kunnen het verschil maken. Onze coaches hebben een eigen, substantiële leiderschapsachtergrond, wat ze tot strategische klankborden en betrouwbare adviseurs maakt. We werken samen met de Executive om de juiste leiderschapscoach te kwalificeren en te selecteren die past bij de stijl, behoeften en uitdagingen van de Executive.

Aanpassen aan schema’s.

Op de hoogste niveaus is tijd waardevol en schaars. De agenda’s zijn overvol en toch onvoorspelbaar als er zich kansen en crises voordoen. Wij bieden opties op maat die de nodige tijd en ruimte voor reflectie en visie vrijmaken en tegelijkertijd de flexibiliteit behouden om nieuwe situaties aan te pakken. C-level & Executive leiders waarderen vaak coaching werk, privé retraites en andere vormen van coaching buiten bedrijfsuren die passen bij de tijd en prioriteiten.

Onze Executive Coaching Operating Principes.

 • De gecoachte leider bezit en stuurt de resultaten van de coaching.
 • Coachingdoelstellingen en impact zijn van even groot belang voor de gecoachte leider als de organisatie
 • De executive coach en de gecoachte leider identificeren en bouwen samen een effectief sponsorplatform
 • Coaching richt zich op de effectiviteit van de leiderschapsrol van de gecoachte leider; het welzijn en de volledige menselijke ervaring zijn de volgende onderdelen in dit proces
 • De inhoud van het coachingproces is strikt vertrouwelijk; gecoachte leiders dienen echter de voortgang en de impact met hun bedrijfssponsors bespreken

Bekijk ook onze andere executive diensten: